AHİLİK HAFTASI MÜNASEBETİYLE VALİ RECEP SOYTÜRK’E ZİYARET « Cadde News – Gündem – Dünya – Ekonomi – Spor – Teknoloji – Magazin

3 Mayıs 2024 - 02:30

AHİLİK HAFTASI MÜNASEBETİYLE VALİ RECEP SOYTÜRK’E ZİYARET

AHİLİK HAFTASI MÜNASEBETİYLE VALİ RECEP SOYTÜRK’E ZİYARET
Son Güncelleme :

18 Eylül 2023 - 14:36

“Ahilik Haftası” kutlamaları çerçevesinde Yılın Ahisi seçilen Nihat Pehlivan; Yılın Kalfası seçilen Muzaffer Kahramanoğlu, Yılın Çırağı seçilen Yusuf Yılmaz, Ticaret İl Müdür V. Mehmet Furtına ile birlikte Vali Recep Soytürk’ü makamında ziyaret ettiler.

AHİLİK DÜRÜST OLMAYI GEREKTİRİR

Vali Soytürk; “Ben esnaf çocuğuyum, esnaflığa birinci sınıftan itibaren hafta sonu dükkânda yer süpürme ile başladım. Abimler ve babamdan müşteri ile nasıl konuşulacağını gördüm. İlçenin Kaymakamı gelirdi ona da ayağa kalkarlar, hoş geldiniz derlerdi, belediyeden çöpçü olarak çalışan mahalleden komşumuz Ali abi gelirdi, ona da ayağa kalkar önlerini ilikler hoş geldiniz Ali abi derlerdi. Esnaflık kendi içerisinde kuralları olan bir sistemdir. İyi ki esnaf çocuğuyum. Birisi dükkana girdiği zaman onun ne isteyeceğini, alıp almayacağını üç aşağı beş yukarı bilirdik. Yıllar o tecrübeyi getiriyor. Gençler de daha başındalar işin. Açıkçası gördüğüm en önemli şey dürüstlük. Kötü bir malı, iyi bir mal gibi satabilirsiniz, bir miktar para da kazanabilirsiniz ama uzun vadede kaybedersiniz. Kötü olan malı satmamak lazım, satıyorsak bile bunun şu arızası var diyerek satmak lazım. Önünüzde çok uzun zaman var, Ahiliğin temel felsefesini kavrayıp dürüst davranmayı, müşteriyi memnun etmeyi, iyi bir yöntem ile mal satmayı öğrenmelisiniz. Sizleri tebrik ediyorum.” dedi.

Ardından Vali Soytürk, Yılın Ahisi seçilen Nihat Pehlivan; Yılın Kalfası seçilen Muzaffer Kahramanoğlu, Yılın Çırağı seçilen Yusuf Yılmaz’a plaket takdim etti.

Ahilik ziyaretine Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın, oda başkanları ve esnaflar katıldı.


YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.