VALİ GÜL, SANCAKTEPE’DE ÖĞRENCİ MECLİSİ TOPLANTISINA KATILDI « Cadde News – Gündem – Dünya – Ekonomi – Spor – Teknoloji – Magazin

27 Nisan 2024 - 12:52

VALİ GÜL, SANCAKTEPE’DE ÖĞRENCİ MECLİSİ TOPLANTISINA KATILDI

İstanbul Valisi Davut Gül’ün himayelerinde öğrencilerin karar alma mekanizmalarına katılmasını hedefleyen İstanbul Öğrenci Meclisleri projesi dahilinde 39 ilçede “İlçe Öğrenci Meclisi Toplantıları” düzenlenmeye devam ediyor. Vali Gül, bu kapsamda Sancaktepe’de İlçe Öğrenci Meclisi toplantısına katıldı.

VALİ GÜL, SANCAKTEPE’DE ÖĞRENCİ MECLİSİ TOPLANTISINA KATILDI
Son Güncelleme :

14 Mart 2024 - 19:43

 

İstanbul Valisi Davut Gül’ün himayelerinde öğrencilerin karar alma mekanizmalarına katılmasını hedefleyen İstanbul Öğrenci Meclisleri projesi dahilinde 39 ilçede “İlçe Öğrenci Meclisi Toplantıları” düzenlenmeye devam ediyor. Vali Gül, bu kapsamda Sancaktepe’de İlçe Öğrenci Meclisi toplantısına katıldı.

 

İstanbul Valisi Davut Gül’ün katıldıgı toplantıya Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü, ilgili kurumların temsilcileri, öğretmenler ve çok sayıda ilçe meclis üyesi öğrenci katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan program Sancaktepe İlçe Öğrenci Meclisi Başkanı Yasin İncekara tarafından meclis gündemleri sunuldu.

 

DAVUT GÜL: İSTANBUL’UMUZDA TOPLAM 240 BİN ÖĞRENCİMİZ ÖĞRENCİ MECLİSİMİZDE AKTİF OLARAK GÖREV ALIYOR

 

Sancaktepe İlçe Öğrenci Meclisi Toplantısında yaptığı değerlendirmede Vali Gül, “Meclisimize çalışmalarınızla verdiğiniz katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bütün il valilerine talimatı gençlerimizin ve çocuklarımızın karar süreçlerine katılması yönünde. İstanbul’umuzda toplam 240 bin öğrencimizin aktif olarak görev aldığı Öğrenci Meclislerini oluşturduk. Sınıf temsilcilerimizin görevlerini yapmaları, öğretmenlerimizin rehberliği ve toplantı disiplinin oluşması çok önemli. Özgüveni gelişmiş, hata yaptığında özür dileyen, teşekkür eden, lider karakterli ve hayır diyebilen gençlerimizin olmasını hedefliyoruz. Başta başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, meclisimizin aldığı kararların hayırlara vesile olmasını diliyorum.”  ifadelerini kullandı.

 

GÜL: İSTANBUL ÖĞRENCİ MECLİSİ, DÜNYANIN SAYILI GENÇLİK ORGANİZASYONLARINDAN BİRİ

 

Sultanbeyli İlçe Öğrenci Meclisi Toplantısında yaptığı değerlendirmede ise Vali Gül, “İstanbul’da Öğrenci Meclisleri aracılığıyla karar sürecine katılarak sosyalleşmenizi hedefliyoruz. Vicdanlı, vatanına ve milletine hayırlı ve merhametli gençlerin yetişmesini amaçlıyoruz. Yaklaşık 130 bin civarında öğretmenimiz sizlere rehberlik ediyor. İstanbul Öğrenci Meclisi, dünyanın sayılı gençlik organizasyonlarından bir tanesi. 2 haftada bir okul meclisimizin toplanması gerekiyor. Öğrenci Meclisleri, gençlerimizin olabildiğince sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katıldığı bir oluşum. Milli Eğitim Bakanlığı’nın temel politikaları ile çelişmeyen her etkinliği planlayabilirsiniz. Sizlerin potansiyelinin ortaya çıkarılmasını amaçlıyoruz. Koordine eden kaymakamımıza, ev sahipliği yapan belediyemize ve her birinize teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Toplantılarda ilçe meclis üyesi öğrenciler, projelerini, beklenti ve planlarını anlattı. Vali Gül ve beraberindekilerin,  ilçe öğrenci meclis üyelerinden gelen talep ve önerileri dinlemesi ve yapılan istişareler ile toplantılar sona erdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.