SOSYAL MEDYA İNSANLIĞI ÖLDÜRÜYOR!… « Cadde News – Gündem – Dünya – Ekonomi – Spor – Teknoloji – Magazin

29 Nisan 2024 - 20:22

SOSYAL MEDYA İNSANLIĞI ÖLDÜRÜYOR!…

Hayatlarını Sosyal medya paylaşımları üzerine kuranlara hatırlatmak istiyorum. Sosyal medya gündeminde 24 saat kalırsınız. Sosyal medyaya yazdıklarınız ile beğeni toplarsınız. Unutma insanoğlu bu hayatta her attığı adımın ve aldığı nefesin hesabını verecek olduğu bir zaman var. O da ahiret…

SOSYAL MEDYA İNSANLIĞI ÖLDÜRÜYOR!…
Son Güncelleme :

09 Nisan 2024 - 17:58

 

Sosyal Medya insan hayatına kast etmeye başladı. 1997 yılında Six Degrees adlı ilk sosyal medya sitesi kuruldu. O günden bugüne dünyada çok şey değişti. Hatırlayalım sosyal medya ülkemize ilk geldiği dönemlerde başta çocukluk arkadaşlarımızı bulmak için kullanıyorduk. O günlerden bu günlere gelindiğinde özellikle son yıllarda Sosyal Medya can almaya başladı.

 

Sosyal medya mecralarında kendini göstermek için yapılanlara bakıldığında önümüzdeki günlerde insan oğlunun başına ne geleceğini kestirmek zorlaştı. Temiz Toplum Derneği olarak Teknoloji ile birlikte sosyal medya üzerinden başta gençlerimize ve tüm insanlığı bekleyen tehlikeleri gündeme getirmek için tüm uyarılarımızı yapmaya çalışıyoruz. Teknoloji tüm dünya için önemli. Yalnız bunu kötü amaçla kullanıldığı zaman facialara neden olduğunu hep birlikle görüyoruz. Evet Bugün gelinen noktada Teknoloji ile Sosyal Medya İnsan hayatına ve onuruna kast etmeye başladı.

 

Kurulduğu günden beri Sosyal medya tarihine baktığımızda birçok insanın sosyal medya üzerinden gelen eleştirilere dayanamayıp intihar edenler anımsanmayacak kadar az değil. Ayrıca psikolojileri bozulan insanlar çok. Bu durumda Sosyal Medya ile nereye doğru gidiyoruz sorusunu sıkça sorar olduk.

 

SOSYAL MEDYA İNSANLIĞI ÖLDÜRÜYOR

Temiz Toplum Derneği Sancaktepe Temsilciliği olarak bağımlılık ile ilgili yaptığımız çalışmaların başında Teknoloji bağımlılığı geliyor. Bunun içinde gücümüz yettiği kadar çalışmalarımız devam ediyor. Evet sosyal medya üzerinden yapılan yorumlar neticesinde birçok hayatlar kararıyor. Hatırlayalım Ramazan ayının son günlerinde Sosyal Medyada gündem olan İstanbul Avcılar’da Denize atık boşalttığı iddiası üzerine yapılan paylaşımları okuyan Balıkçı Ömer Karakaya kendi hakkında yazılanları okurken dayanamayıp Kalp Krizi ile sonuçlanan bir olay yaşandı.

 

BİR KADINA, BİR ANNEYE YAPILANLAR

 

Seçim sonrası sosyal medyada gündem olan Sancaktepe Belediyesinde jakuzi muhabbeti ile bir Kadına, bir anneye atılan iftirayı kim temizleyecek. Gördüğüm kadarı ile sosyal medyada konuyu gündeme getirenlerin ve yorum yazanların bu işin nereye gideceğini ön göremediler. Önceki Dönem Sancaktepe Belediye Başkanı Sayın Şeyma Döğücü hanımefendiye jakuzi söylemi üzerinden ve sahte görselleri olayı nerelere getirdi. Sosyal medyada sadece gündem olsun diye yapılan bu çirkin olayı kınıyorum. Klavye başına geçip olayın aslını bilmeden paylaşım yapanlar unutmayın bu kadın sizlerin Annesi, Kız kardeşi ve Eşi olabilirdi. Sadece bir fotoğraf veya önü arkası kesilmiş videolara ile bir insanı tanıma imkanı kimsenin yoktur.

 

Bu vesile ile hayatlarını Sosyal medya paylaşımları üzerine kuranlara hatırlatmak istiyorum. Sosyal medya gündeminde 24 saat kalırsınız. Sosyal medyaya yazdıklarınız ile beğeni toplarsınız. Unutma insanoğlu bu hayatta her attığı adımın ve aldığı nefesin hesabını verecek olduğu bir zaman var. O da ahiret…

 

Hayırlı bayramlar…

 

Selam ve Dua ile…

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.