ÜSKÜDAR’DAKİ 1100 METREKARELİK ALİ ÖMER CAMİİ YENİDEN İBADETE AÇILDI « Cadde News – Gündem – Dünya – Ekonomi – Spor – Teknoloji – Magazin

2 Mayıs 2024 - 20:18

ÜSKÜDAR’DAKİ 1100 METREKARELİK ALİ ÖMER CAMİİ YENİDEN İBADETE AÇILDI

ÜSKÜDAR’DAKİ 1100 METREKARELİK ALİ ÖMER CAMİİ YENİDEN İBADETE AÇILDI
Son Güncelleme :

16 Eylül 2023 - 8:21

Üsküdar Belediyesi’nin yapımını tamamladığı Ali Ömer Camii’yi törenle yeniden ibadette açıldı.

Kılınan cuma namazı ile ibadete açılan caminin açılış törenine, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, Üsküdar Kaymakamı Adem Yazıcı, Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TÜRKMEN:ÜSKÜDAR’DA 197 CAMİ VAR,DAHA DA ARTMASINI İSTİYORUZ

Açılışta konuşan Başkan Hilmi Türkmen, “Yakın zamanda Albayrak Camii’ni açtık, Mahmut Armağan Camii’nin temelini attık. Üsküdar’a çok yakışan bu eserlere bir yenisini daha ekledik. Hayırlı olsun. Allah emeği geçen herkesten razı olsun. Camimiz çok güzel oldu. Mimarımızın, ustalarımızın, işçilerimizin ellerine sağlık. Aynı zamanda Küçük Çamlıca mahallemizin dokusuyla uyumlu bir mimariye sahip. Bunu önemsiyoruz. Cami sadece ibadethane değildir. Mimari bir eserdir, şehirciliğin bir parçasıdır, sosyal yapının bir yansımadır. Hayatın tam içindedir. Yeri gelir bizlere ev olur. Çevresine uyumsuz, özensiz, dayanıksız bir yapıdan cami olmaz. Biz bunları gözetiyoruz elhamdülillah. Biz Üsküdarlıların talihli olduğu çok konu var da şu üçünü gururla söyleyebilirim. Sağlık merkezlerimiz, okullarımız, camilerimiz hem nüfusumuza yetecek miktarda hem de yapı olarak çok nitelikli mekânlarımız var. Fatih’in özel durumu var, Osmanlı zamanında sur içi merkezdi. O yüzden en çok camimiz Fatih’te. Bunun dışında İstanbul’da en çok cami Üsküdar’da yer alıyor. Hem nüfusumuz hem de hemşerilerimizin talepleri dikkate alındığında bu da normal. 200’e yakın camimiz var. En son 196 adetti. Şimdi 197 oldu.” diye konuştu.

Toplam 1100 m² alan üzerine kurulu olan cami, 500 kişilik ibadet alanı, çok amaçlı salonu ve lojmanı ile vatandaşlara hizmet edecek.

 

 


YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.