AV. GÜRKAN KESER: SANCAKTEPE’DE HİÇ BİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK! « Cadde News – Gündem – Dünya – Ekonomi – Spor – Teknoloji – Magazin

7 Mayıs 2024 - 04:36

AV. GÜRKAN KESER: SANCAKTEPE’DE HİÇ BİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK!

Yenilikçiler Sivil Toplum Örgütü Genel Başkanı Av. Gürkan Keser Sancaktepe için hedeflerini anlattı. Keser, “2024 Ocak ayında yeni Genel Merkezinde yapılacak faaliyetler, Yenilikçilerin kadınlar ve gençler için Vizyonu, 2024 seçimlerinde bir yere aday olmadığı, çıkmış oldukları yolda bütün Sancaktepe’li vatandaşların hepsine ihtiyacı olduğunu ve bu yolda tüm Sancaktepe’ye teşekkür ediyorum” dedi.

AV. GÜRKAN KESER: SANCAKTEPE’DE HİÇ BİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK!
Son Güncelleme :

16 Aralık 2023 - 19:27

SANCAKTEPE

 

Sancaktepe’nin evladı, Sancaktepe’nin yarınları için tüm gücü ile çalışan Genç İş İnsanı Keser İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Yenilikçiler Sivil Toplum Örgütü Genel Başkanı Av. Gürkan Keser: Sancaktepe’de hiç bir şey eskisi gibi olmayacak!

 

 

CADDE AKTÜEL Programında Yenilikçiler Sivil Toplum Örgütü Genel Başkanı Av. Gürkan Keser Sancaktepe için hedeflerini anlattı. Keser, “2024 Ocak ayında yeni Genel Merkezinde yapılacak faaliyetler, Yenilikçilerin kadınlar ve gençler için Vizyonu, 2024 seçimlerinde bir yere aday olmadığı, çıkmış oldukları yolda bütün Sancaktepe’li vatandaşların hepsine ihtiyacı olduğunu ve bu yolda tüm Sancaktepe’ye teşekkür ediyorum” dedi.

CADDE AKTÜEL Programında Gazetemiz Gelen Yayın Yönetmeni Halit Soytürk’ün sorularını cevaplayan Genç İş İnsanı Keser İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yenilikçiler Sivil Toplum Örgütü Genel Başkanı Av. Gürkan Keser şöyle devam etti;

Av. Gürkan Keser Kimdir? Sizi tanıyalım?

Sancaktepe’de Doğup büyüdüğünü dile getiren Genç İş İnsanı Keser İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Yenilikçiler Sivil Toplum Örgütü Genel Başkanı Av. Gürkan Keser, “1994 yılında İstanbul Sancaktepe’de doğdum. Sancaktepe’ye dışarıda doğup buraya gelen birisi değilim. 8 yılık eğitimimi Sancaktepe’de tamamladım. İlkokulu 60 Yıl Sarıgazi İlköğretiminde tamamladım. Lise ile birlikte dil eğitimlerimin bir kısmını İstanbul Marmara Kolejinde tamamladım. Özyeğin Üniversitesi’nde okuyan birisi olarak birçok sivil toplum kuruluşuna görev aldım ve almaya devam ediyorum. İngilizce, Almanca ve İspanyol’ca ile toplam 3 yabancı dilim var. Aldığım eğitimler ile farklı il ve ilçelerde olsa da bölgesinden kopmayan bölgede dinamikleri takip eden çocukluğumdan beri her zaman bölgenin gelişmesi için gayret etmeye çalışan birisiyim. İngiltere ve Amerika’da dil okullarına gittim. 2011 ve 2012 yıllarında orada eğitimimi tamamladım. Eğitim süreci ve hayatımın devam ettiği süreçlerde yine Sancaktepe’yi takip ettim” dedi.

 

TÜRKİYE’NİN MEGA PROJELERİNDE GÖREV ALAN FİRMA

 

Keser İnşaat olarak Metro inşaatlarında hafriyat işleri yapıyorsunuz. Keser inşaatı özetlersek neler söylersiniz?

Keser İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Av. Gürkan Keser, “Keser İnşaat 1997 yılında kurulan bir aile şirketi. İnşaat firması Erzincan’lı bir ailenin Erzincan’dan İstanbul’daki hikayesi. Birinci jenerasyon alan babam Gürsel Keser ile başladı. 97 yılında başlayıp yol yapım işleri alan ve devam eden bir firma. Alt yapı sektörüne yönlen bir firma Keser İnşaat. Firma olarak Çekmeköy, Sancaktepe ilçeleri başta olmak üzere Sarıgazi, Alemdağ gibi birçok belediyede yol yapım hizmetleri sunan bir şirket. Daha sonra Sinop, Bursa ve farklı illerde de faaliyet gösteren, yıllardır kamu ile iç içe olan altyapılar genel müdürlüğüyle çalışan, ticari faaliyetlerini hiçbir zaman hiçbir siyasi partiye entegre etmeyen her dönem her yerel yönetimlerle de çalışabilen bir firma. Ayrıca Çekmeköy, Sancaktepe, Sultanbeyli Metrosu, Ataşehir, Göztepe’nin bir kısmı ve yine Kaynarca, Pendik, Tuzla Metrosunun bütün hafriyat işlerini yürüttük. 34 yıllık süreçte de İBB ile birlikte çalıştık. İBB’nin taşeronu olarak büyük işler yaptık. Ana faaliyet alanımız altyapı ve projeleri, metro, köprü, otoyol ve benzeri, vizyonumuz açıkçası bu yönde ve devamında Sancaktepe bölgesinde belli gayrimenkulleri olan gayrimenkul geliştirmeyi de biraz gelecek vizyonuyla biraz çevreyle birleştiren bir şirket. Keser İnşaat faaliyetleri babadan oğula devreden ve halen faaliyetlerini yürüten şirket olarak, 2000’den sonra Avrasya Marmaray projesi ve Avrasya Tüneli gibi Türkiye’nin mega projelerinin de hafriyat taşımada en büyük taşeronlarından birisi olduk” dedi.

TÜRKİYE’DE İHTİYAÇLAR DA DEĞİŞİYOR, SANCAKTEPE’DE ÖYLE

 

Yenilikçiler isminde bir oluşum kurdunuz. Kurulduğu günden buyana neler yapmaya çalıştığınız sorgulanır oldu. Yenilikçilerin amacı nedir?

Av. Gürkan Keser, “2009 yılında ilçe olan aslında demografik yapısı da çok çeşitli olan bir bölge ve bu bölgede geçmişe baktığımızda bu hangi yaş ve hangi siyasi görüş olursa olsun hep aynı figürlerin belli bir yarış içinde; ideolojik anlamda ciddi çatışmaların olduğu fakat bu çatışmaların akabinde de bölgenin daha farklı ihtiyaçlarının olduğunu gördük. Bizde aldığımız eğitimler, yürüttüğümüz ticaretlerimizin yanında gençliğimizin de verdiği tecrübeyle gördük ki; Türkiye’de siyasetin de bakış açısı değişiyor. Türkiye’de ihtiyaçlar da değişiyor. Sancaktepe’de öyle.

 

Sancaktepe de son 3-4 seçime baktığımızda Sancaktepe’nin seçim sonuçları Türkiye seçiminin sonuçlarının bir özetidir. Dolayısıyla Sancaktepe’yi daha farklı siyaset mimari yapılabilecek toplumdaki mühendisliğe ihtiyacı olan bir bölge. Bunun için de yeni bir vizyon gerekiyordu.  Çünkü tekrar belirtiyorum, altını çiziyorum, hangi siyasi parti olursa olsun ritüellerinin hep aynı devam ettiğini gördüğümüz için bizde yaptığımız faaliyetlerde topluma fayda sağlamak istedik.

 

Çünkü bu toplumun tabanından gelen bir isim şahsım olarak. Sancaktepe’nin sokaklarında büyümüş bir isimim. Sancaktepe’de Sarıgazi bölgesinde doğup ve burada yetişen biri olarak baktık ki daha uzlaşmacı, daha yeni insanların yeni vizyonları ve yeni hedeflerin olduğu bir şey gerekiyor burada ancak yeni insanlar yapabilir diye düşündük. Bende bölgede figür olarak, bölgede eski ama bölgede bir iddia koyan bölgeye hizmet etme amacıyla çıkan yeni bir figürüm diyebiliriz” dedi.

 

2029 İÇİN SİYASİ HEDEFİM VAR!

 

Gördüğüm kadarıyla siyasete girmiyorsunuz ama önümüzdeki süreçte bu dönem olmasa da bir sonraki dönemlerde böyle bir siyasi çalışmanız olacak mı?

Gürkan Keser, “Aktif siyaset yapanların hepsine bakabiliriz. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kasımpaşa’dan bir siyaset yürütmüştür. Sayın Ekrem İmamoğlu Cumhuriyet Halk Partisinden Beylikdüzü’nden bir siyasi faaliyet yürütmüştür. Birçok başka figürleri de sayabiliriz. Hepsi tecrübeyle büyük siyasetçiler şunu görüyoruz ki insan kendi bölgesinden bunu yapmalı ama bunu yaparken haddini bilmeli. Siyaset üretmek de aslında ekonomi konuşmak da bir siyasettir.

Toplumun tabanına inmekte siyasettir. Bunu belli dönemlerde değil sürekli yapmak gerekir. Tabii ki siyaset üretmek, tabii ki bölgem de bir siyasi çalışma üretme amacım var. Bundan önce bölgemi daha iyi, daha detaylı tanımak gibi bir amacım var. Burada doğduk ve burada bir şeyleri tecrübe ettik. Aldığımız eğitimlerle bölgemizin metro kazılarını da yürüttük. Keser İnşaat olarak şimdi bu kurduğumuz sivil toplum kuruluşuyla birlikte Yenilikçilerle birlikte topluma daha fazla dokunmak istiyoruz. Cevabı siyasi bir hedefim var. Ama bunu ötekileştirmeden ve bugün bir tarafa ait olarak değil, 2024 yerel seçimlerinde hiçbir siyasi partide hiçbir pozisyona aday değilim. Şu an aday olduğum tek bir yer var. Oda toplumdaki insanların problemlerini çözecek çözebilecek kişi olmak gibi hedefim ve hayalim var” dedi.

HER KESİME DOKUNACAĞIZ!

 

Yenilikçilerin Genel merkeziniziniz var mı? Çalışmaları ne durumda?

Başkan Av. Gürkan Keser, “Aslında ilk önce toplumun tabanına indik ama 2024 Ocak ayında İstanbul Sancaktepe’de açılacak bir genel merkezimiz var. Şu an STK üzerinden gidiyoruz. Tabi ki buradaki faaliyet alanımız da hem karşılama ofisimizin olacağı yani bölgedeki kanaat önderlerin tırnak içinde şunu söyleyeyim, siyasette yeni bir vizyon koysak da geçmişi asla taşlamayacak bir bakış açısındayız. Tecrübe bizim için çok kıymetli. Bunu ticari faaliyetimizde de siyasi faaliyetlerde de çok önem veren birisi. Geçmişteki insanların tecrübelerini her zaman dinleyip kulak ardı etmeyeceğiz.

 

Gelecek vizyonunu da oluşturabilecek. Bunu eğitimle temellendirebileceğimiz toplumun her kesimine dokunabileceğimiz İngilizce, Almanca gibi eğitimlerin verileceği diyetisyenlerin toplum sağlığı için gelip destek olacağı, farklı kesimlerin tiyatro eğitiminin retorik eğitimlerinin münazara eğitimlerinin olacağı belki de etkili konuşma, sanatın olacağı bir de toplum, paylaşım ve eğitim alanlarımız olacak. Sancaktepede tekrar söyleyeyim. Vereceğimiz eğitimlerin hepsi ücretsiz olacak.

 

Akla Yenilikçilerin farkı ne sorusu geliyor. Neden böyle bir oluşuma girdiniz? Niye bir siyasi parti, niye başka bir sivil toplum kuruluşu değil? Soruların cevabı şu, biz şu ana kadar ortaya koyduğumuz vizyonu koyabilen bir STK göremedik. O yüzden 2024 Ocak ayından itibaren kendi genel merkezimizde Sancaktepe’de faaliyetlerimizi daha hızlandıracağız” dedi.

 

GELECEĞİMİZ İÇİN BÖYLE BİR YOLA ÇIKTIK

 

Yenilikçiler hareketini kurduğunuz günden bugüne neler yaptınız?

Başkan Keser, “ biz tabana dokunulması gerektiğine inanıyoruz. Bunu bizzat tabandan gelen biri olarak söyleyebilirim. Hatta bir tabirimiz vardır. Biz bölgede bir iddiada bulunacaksak ilk önce evlere girip bazı kalorifer doğalgazın olmadığı evlerde ayağımıza o soğuk mermeri hissedecek diye bir bizim tabirimiz vardır. İlk önce bunu hedefledik. Daha sonra ne yaptık? Her türlü inanç merkezlerinin tek tek kapısını çaldık. Hiçbir can ayırmadan.

 

Muharrem ayında Sarıgazi, Samandıra ve Yenidoğan da Aşure günleri yaptık. Köy derneklerini ziyaret ettik. Cemevlerini ve Camileri ziyaret ettik. Siyasi partileri ziyaret etmedik. Dediğim gibi biz burada anti politik bir duruş sergiliyoruz. Esnaf ziyaret ettik. Paşaköyde temaslarımız oldu. 24 Kasımda 50’ye yakın okulumuzu gezdik. Kendi ilkokul hocalarımda dahil olmak üzere ziyaretler yaptık.

 

Cumhuriyetimizin 100. yılı çok kıymetli bir yıl bizim için. 29 Ekim’de Sancaktepe’de bir yerden bir yere yürüyüp çelenk bırakmak yerine Tunceli, Erzincan, Tokat ve Sivas’a gidip buralarda da Cumhuriyeti kutladık. Çünkü Cumhuriyet her yerde ilan edildi. 10 Kasım’da Anıtkabir’e gittik. Dediğimiz gibi bölgenin seçilmişleri olan muhtarlar bizim için çok kıymetli her zaman tecrübelerini ve tabana dokunmalarını feyiz alacağız kendimize. Onların gününü onlarla birlikte kutladık.

 

Çalışmalarımız devam ediyor. 3 Aralık Dünya engeller gününde dernek faaliyetlerine gittik. Keza Ramazan ayında büyük bir iftar yapma fikrimiz var. Yani toplumun aslında birleştiren gücü olmak istiyoruz. Bunu da hem bu toplumun içinden gelen hem bu topluma emek harcamak isteyen sadece ben değilim. Biz kavramını biz hep kullanırız. Tek başına kimsenin bir yere gelemeyeceğine inanıyoruz. Başta kendim inanıyorum ki böyle bir yola çıktık.

 

Yanımda yol yürüyen, benimle birlikte olan bütün herkesle aynı vizyonda. Bizim amacımız bu faaliyetleri arttırmak ama yerimiz açıldıktan sonra bunu daha da arttıracağız. Bizler eleştirilere her zaman açık olacağız. Sancaktepe halkının Ego ve kibre doyduğuna inanıyorum. Siyasette kibirden uzak, sakinlik gerekiyor. Her kesim gelip bize katılırsa daha güzel etkinlikler yapacağımıza da inanıyoruz” dedi.

 

BÖYLE BİR HAYALİM VAR

 

Kadınlar ve gençler için neler hedefliyorsunuz?

Yenilikçiler Genel Başkanı Av. Gürkan Keser’ “kadınlar ve gençliğe önem veriyoruz.  Siyasi partilerin logoları vardır. Belli manifestolara vardır. Yani neyi, ne için yaptığını hedef koyarlar. Biz ilk önce tüme varımdan yola çıktık. Yani biz ne istiyoruz? Sorusunu sorduk ve bunu yaparken de eleştirel baktık. Farklı olma kavramını hep ön plana koyuyoruz. Gördük ki ötekileştiren bir siyasi çalışma, dernekçilik faaliyeti görüyoruz. Tabii ki tırnak içinde söylüyorum, çok kıymetli sivil toplum kuruluşları da var, inanç merkezleri.

 

Dernekler var hepsine saygı duyuyoruz. Yenilikçiler bir diye sıralarsak daha birleştirici bir güç. iki insanların politik duruşuna ve pozisyonuna göre kendine dahil edip üye yapan değil, aksine fikirleri yani politik duruşlarını dışarıda bırakan. Buraya insanlara ve topluma hizmet etmek için gücü olan diyebiliriz. Kadınlar bizim için çok önemli. Çünkü kadınların eğitim, sosyal, kültürel yapısını değiştirebilir. Destek olabilirsek daha doğrusu onların evdeki bütün huzuru sağlayabileceğine inanıyoruz. Çocuğuna göstereceği şefkatin yanında bilgi ve birikimini artarırsa toplumun aslında eğitim öğretimi evde barındıracağına inanıyoruz. Bizim için gençler çok önemli. Benim yol yürüdüğüm insanların içinde 18 yaşında gayet zeki arkadaşlarımız var. Farklı dinamikleri olan insanlar da bizimle birlikte. Biz biliriz ya da ben bilirim mantığını köşeye bırakıyoruz.

Gelecekte de herhangi bir x figürün arkasında x bir siyasi partinin arkasında arka bahçesinde ötekinde berikinde olacak bir oluşum değiliz. Bir vizyonumuz var. Biz siyaset okuluyuz gibi diyebiliriz. Böyle bir hayalim var. Nasıl ki eski Roma İmparatoru döneminde ya da eski Yunan döneminde Asus’ta nasıl Platon insanları eğitebiliyorsa biz de burada eğitim alanında fırsat oluşturarak, insanlara farklı farklı imkan sunarsak belki de bizim sivil toplum kuruluşumuzun içinden daha bilgili ve birikimli insanlar farklı siyasi partilerde siyaset yapabilir. Bizim içimizde kendini geliştiren insan sadece bir tarafa kanalize olsun gibi bir bakış açımız yok.

 

Vizyonumuzda dediğimiz gibi kadınlar ve gençler ön planda. Tabi ki 2024 seçimlerinde bir yere talip değiliz. Vizyon koymamızın da belli başlı hedefleri var. Bunu toplum içinde insanlar sorduğu için söylüyorum ve bunu şöyle özetliyorum. bundan önce biz yoktuk, siyasi anlamda ya da bir sivil toplum kuruluşu tabanında ama bundan sonra nefesimiz ömrümüz yetince de biz doğduğumuz ekmek yediğimiz yerlerde hizmet etme gücümüzle bundan sonra hep olacağız” dedi.

 

SANCAKTEPE’Lİ OLMAK!

 

Sancaktepe’ye mesajınız nedir?

Yenilikçiler Sivil Toplum Örgütü Genel Başkanı Av. Gürkan Keser, “Sancaktepe’ye mesajım, bölge çok zor bir bölge. Bunu hiçbirimizin unutmamasını istiyorum. Benim gibi benden çok daha bilgili birikimli çok daha vizyonlu insanların bu bölgeye geldiğini söyleyebilirim ve şunu kesinlikle belirtip tüm Sancaktepe halkına tüm herkese. Kim neyi ayrıştırmaya çalışırsa çalışsın, kimsenin bir taraf seçmesine gerek yok. Hepimiz aynı topraklarda büyüdük ve daha da gelişecek bir bölge. Bizim ayrışmaya değil bizim birleşmeye ihtiyacımız var. Bu birleşme de hem gençlikte olacaktır, hem vizyonda olacaktır.

 

Bütün Sancaktepe’li kardeşlerime, abilerime, büyüklerime hanımefendiler, beyefendiler, kendilerini nasıl adlandırıyorlarsa onları şunu söylerim, lütfen sizde sizin için harekete geçin. Çünkü bu gerçekten toplum için yapılan bir hareket ve toplumun içinden gelen birisi. Gürkan Keser, keza yanındakiler de öyle Sancaktepe’li olmak kavramını ön plana çıkardığımız için de sizlerin destekleri isteyen sizlerin eleştirisine de her zaman açık olan bir oluşum. O yüzden bizi desteklemeyebilirsiniz. Biz sizin eleştirilerinize her zaman açığız ve eleştirilerinize ihtiyacımız var.

 

Bizi takipte kalsınlar, bizi desteklemeseler de mutlaka bizim kolumuzu tutsunlar, çeksinler. Çünkü biz kibire dönüştüğümüz anda biz olmaktan çıkarız. Kibire dönüşme ihtimalimiz olduğuna inanmak istemiyorum. Eğer olur da yolumuzdan şaşarsak yine bizi kolumuzdan tutun. Bizi lütfen yola sokun. Çünkü bizim bütün Sancaktepe’li vatandaşlarımızın hepsine ihtiyacımız var. Tüm Sancaktepe’ye teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.