SANCAKTEPE DİYANET GENÇLİK İKİNCİ OLDU « Cadde News – Gündem – Dünya – Ekonomi – Spor – Teknoloji – Magazin

18 Mayıs 2024 - 20:45

SANCAKTEPE DİYANET GENÇLİK İKİNCİ OLDU

Sancaktepe Diyanet Gençliği ikinci oldu. İstanbul Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından “Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) Projesi” kapsamında düzenlenen “Bilgi Yarışması’nın” İstanbul finali gerçekleşti.

SANCAKTEPE DİYANET GENÇLİK İKİNCİ OLDU
Son Güncelleme :

05 Mayıs 2024 - 16:30

SANCAKTEPE

Sancaktepe Diyanet Gençliği ikinci oldu. İstanbul Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından “Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) Projesi” kapsamında düzenlenen “Bilgi Yarışması’nın” İstanbul finali gerçekleşti.

Büyük Çamlıca Camii 1071 Kongre ve Etkinlik Salonunda düzenlenen programda konuşan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, öğrenciler ile sorumlu hocalarını tebrik ederek, öğrencilere yarışmada ve eğitim hayatlarında başarılar diledi.

Program Hafız Ahmet Emre Belge tarafından yapılan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Finale katılmaya hak kazanan Arnavutköy, Bağcılar, Maltepe, Pendik ve Sancaktepe ilçe ortaokul öğrencileri ile yapılan yarışmaya il genelinden 600 öğrenci seyirci olarak dahil oldu. Proje ana kitabı olan “Dinim İslam” kitabı içeriği esas alınarak hazırlanan yirmi soruluk yarışma sonunda Pendik birinci, Sancaktepe ikinci, Maltepe üçüncü olurken; Arnavutköy dördüncü ve Bağcılar ise beşinci oldu. 15 öğrenciye de kura ile ödül verilen yarışma sonunda en çok öğrenci ile katılım sağlayan Çekmeköy, Maltepe, Silivri ilçelerine de mansiyon ödülü verildi.

Finalde dereceye giren ilçelere ödüllerinin takdim edilmesi program sona erdi.

Programa İstanbul İl Müftü Yardımcısı Zekeriya Bülbül, Ataşehir İlçe Müftüsü Hüseyin Aksoy, Çekmeköy İlçe Müftüsü Vehbi Akşit, Sancaktepe İlçe Müftüsü Ertuğran Mehmet Soylu, Silivri İlçe Müftüsü İsa Sağlam ve Beşiktaş İlçe Müftüsü İsmail Yıldız katıldı.

ÇEDES Bilgi Yarışması İstanbul genelinde üç aşama olarak yapılmıştı. İlk aşamada  il genelinde yarışmaya 3500 öğrenci müracaat etmiş ve ilçe gençlik koordinatörlüklerince yarı final için üç öğrenci seçilmişti. Cağaloğlu Lisesinde yapılan yarı final yarışmasında ise ilk beşe kalan ilçeler belirlenmişti.

Öğrencilerimiz;
1. Mustafa Yüksel – Samandıra Ortaokulu

2. Muhammed Asım Bakay – Musa Efendi Anadolu İHL
3. Esranur Tokdilli – Sancaktepe Kız Anadolu İHL

Yarışmada emeği geçenlere, hocalarımıza, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve ailelerine teşekkür ederiz.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.