FUTBOL TARAFTAR GURUPLARI İSRAİL’İ PROTESTO ETTİ « Cadde News – Gündem – Dünya – Ekonomi – Spor – Teknoloji – Magazin

28 Nisan 2024 - 01:02

FUTBOL TARAFTAR GURUPLARI İSRAİL’İ PROTESTO ETTİ

FUTBOL TARAFTAR GURUPLARI İSRAİL’İ PROTESTO ETTİ
Son Güncelleme :

20 Kasım 2023 - 5:38

Türkiye’nin 4 büyük kulübünün taraftar grupları ve Anadolu kulüplerinin taraftar grupları, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Levent’teki İsrail Konsolosluğu önünde toplanan Galatasaray-Ultraslan, Fenerbahçe-Genç Fenerbahçeliler, Beşiktaş-Çarşı, Trabzonspor-Gurbetçi Gençler, Bursaspor-Texas, Ankaragücü-Gece Kondu, Adana Demirspor-Şimşekler, Sakaryaspor-Tatangalar ve Kocaelispor-Hodri Meydan grupları, sloganlar atarak İsrail’e tepki gösterdi.

Ortak bir basın bildirisi yayınlayan kalabalık, meşaleler eşliğinde sloganlar atılarak Filistin’e destek verilirken, İsrail’e tepki gösterildi. Konuşmanın ardından Filistin’de hayatlarını kaybedenler için Kur’an-ı Kerim okundu ve taraftar grupları sloganlar eşliğinde alandan ayrıldı

Taraftar gruplarının yayınladığı ortak basın bildirisinde şu ifadeler yer aldı:

Filistin’in açlığa, ölüme, zulme, soykırıma mahkûm eden terör devleti, 16 yıldır abluka altında tuttuğu Gazze’de sivil yerleşim yerlerini aralıksız bombalayarak kelimenin tam anlamıyla soykırım gerçekleştiriyor. Evet her fırsatta insan haklarından dem vuran Batılı ülkelerin, tüm dünyanın gözleri önündeki İsrail terörizmine hiçbir zaman ses çıkarmadığını bizler biliyoruz. Bundan dolayıdır ki tüm dünya tüm insanlık ayakta ve kıyamda insanlık onuru için zalimin zulmünü meydanlarda haykırıyor ve haykırmaya da devam edeceğiz.

Söylenecek çok şey var ama artık sözün tükendiği yerdeyiz. Birleşmiş Milletler, İsrail’e yönelik kararları uygulamalı, bebek katili siyonistler Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılanmalı, uluslararası toplum ve İslam ülkeleri uyku modundan çıkmalı, İslam İşbirliği Teşkilatı kuruluş gerekçesi gereği hareket etmeli ve bir an önce işgal bitmeli, başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devleti kurulmalıdır. Kardeş Filistin halkının işgale karşı direnişini selamlıyor, dünyanın farklı ülkelerinde Filistin’e destek veren milyonları selamlıyoruz.

Son olarak diyoruz ki Katil İsrail sadece Filistin halkı için değil bütün insanlık içim problemdir.

Katil İsrail Filistin’den defol!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.