ÇAM VE SAKURA DA BİYOMEDİKAL VE YAPAY ZEKA ÇALIŞTAYI YAPILDI « Cadde News – Gündem – Dünya – Ekonomi – Spor – Teknoloji – Magazin

2 Haziran 2023 - 00:26

ÇAM VE SAKURA DA BİYOMEDİKAL VE YAPAY ZEKA ÇALIŞTAYI YAPILDI

ÇAM VE SAKURA DA BİYOMEDİKAL VE YAPAY ZEKA ÇALIŞTAYI YAPILDI
Son Güncelleme :

24 Nisan 2023 - 16:50

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Mühendislik Bilimleri Akademisyenleri ile Çam Sakura Şehir Hastanesi olarak ikincisini gerçekleştirdiğimiz “Sağlık Teknolojileri” kapsamlı Ar-Ge, İnovasyon ve Fikirden Ürüne temalı çalıştayımıza, hastanemizde çalışan ve fikirlerini ve hayallerini ürüne dönüştürmek isteyenler yoğun bir katılım gösterdiler.

Amacımız, sağlık teknolojileri alanında sağlık çalışanlarının hayal gücünü, mühendislerimizin bilgi ve tecrübesi ile birleştirerek yerli ürünler geliştirmek suretiyle ülkemizin sağlık teknolojileri alanında dışa bağımlılığını azaltmaya ve ülke ekonomisine katkı sağlamaktır. Bir önceki çalıştayda 45 proje fikri ve oluşturulan 45 proje ekibi ile önemli bir başarıya imza atan tüm proje bileşenlerini kutluyor, her bir projenin ürüne dönüşmesini diliyoruz.

“Sağlık Biyoteknolojisinde Biyomedikal Cihaz ve Yapay Zeka Çalıştayı; TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Koordinatör Başhekim Prof. Dr. Nurettin Yiyit, Organizasyon Sorumlusu Prof. Dr. Ömür Günaldı’nın konuşmaları ve yaptıkları sunumları ile İlgili Kurumların Üst Yönetimlerinin ve sağlık teknolojilerine ilgi duyanların katılımıyla Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde gerçekleşti.

DIŞA BAĞIMLILIK BİTECEK

Sağlık alanında ihtiyacımız olan başta medikal ürünler olmak üzere ilaç, aşı gibi ürünlerin yerli ve milli olması için başlatılan çalıştayda izlenilecek yol haritası belirlendi. Böylece proje geliştiren üniversite ve akademisyenlere verilecek hibe desteği ile bu ürünlerin ülkemizde üretilmesi sağlanacak. İlk hedef ithalatın önüne geçmek, ikincisi ihracata yönelik katma değere yaratarak ekonomiye katkı sağlamak. Koordinatör Başhekim Prof. Nurettin Yiyit, “Bilim, teknolojiyle birleşmedikçe günümüz gerçekleriyle örtüşmüyor. Bu çalıştay bilgi, birikimimizi teknolojiye döndürme hamlesinin bir başlangıcı olacak. Yerli ve milli ürünleri üretip ülkeye katkı sağlamış olacağız. İthal edilen ürünlerin ülkemizde üretilmesini sağlayacağız. Artık yabancı cihazlara bağlı kalmamalıyız. 2-3 yıllık gibi bir sürede tıbbi cihaz, tanı ve tedavi kitleri açısında çok faydalı şeyler üretebiliriz. Sağlıkçılar ile akademisyenlerin fikirlerini birleştirerek savunma sanayinde olduğu gibi bir başarı hikâyesi yazacağız.” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.