TÜRKİYE’DE BİR İLK: ‘AKILLI KONTEYNER SİSTEMİ’ PENDİK’TE HİZMETE AÇILDI « Cadde News – Gündem – Dünya – Ekonomi – Spor – Teknoloji – Magazin

5 Mayıs 2024 - 12:59

TÜRKİYE’DE BİR İLK: ‘AKILLI KONTEYNER SİSTEMİ’ PENDİK’TE HİZMETE AÇILDI

TÜRKİYE’DE BİR İLK: ‘AKILLI KONTEYNER SİSTEMİ’ PENDİK’TE HİZMETE AÇILDI
Son Güncelleme :

26 Eylül 2023 - 10:35

Pendik Belediyesi, Türkiye’nin ilk “akıllı konteyner sistemi”ni hayata geçirdi. Şimdilik 21 noktada kurulan “akıllı konteynerler” güneş enerjisiyle çalışıyor, dolduğunda merkeze haber veriyor ve atıkları sıkıştırarak yüksek kapasitede çalışıyor.

Amaç Sıfır Atık

Karbon ayak izi azatlımı ve sıfır atık çalışmalarıyla öncü İlçe olan Pendik Belediyesi, Türkiye’nin ilk “akıllı konteyner sistemi”ni kullanmaya başladı. Kent genelinde 21 noktaya yerleştiren akıllı konteynerler sahip oldukları yüksek teknolojiyle geri dönüşüm sürecine destek verecek ve atık toplama maliyetlerini düşürecek.

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın hibesiyle hayata geçti

“Akıllı konteyner sistemi”, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 2021 yılı’ndaki “Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı” kapsamında kazanılan hibe ile hayata geçti. Projeyle Pendik Belediyesinin mevcut atık yönetim sisteminin daha verimli bir hale getirilmesi, karbon salınımının azaltılması ve atık toplama maliyetlerinin düşürülmesi hedefleniyor.

Atıkları sıkıştırarak yüksek kapasitede çalışıyor

Akıllı konteynerler güneş enerjisiyle çalışıyor. Toplanan kâğıt, metal, plastik ve cam gibi atıkları sıkıştırarak daha yüksek kapasitede çalışıyor. Akıllı konteyner tamamen dolduğunda içindeki sensörler vasıtasıyla otomatik olarak merkeze haber veriyor. Ardından Pendik Belediyesi ekipleri akıllı konteynerdeki atıkları geri dönüşüm tesisine gönderiyor.

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.