BAKAN TUNÇ MESLEKİ UYGULAMA YARIŞMALARI ÖDÜL TÖRENİ’NE KATILDI « Cadde News – Gündem – Dünya – Ekonomi – Spor – Teknoloji – Magazin

27 Nisan 2024 - 16:38

BAKAN TUNÇ MESLEKİ UYGULAMA YARIŞMALARI ÖDÜL TÖRENİ’NE KATILDI

BAKAN TUNÇ MESLEKİ UYGULAMA YARIŞMALARI ÖDÜL TÖRENİ’NE KATILDI
Son Güncelleme :

08 Ocak 2024 - 12:41

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Mesleki uygulama yarışmalarının olduğu ödül törenine katılarak, “Hakim ve savcı, milletin hizmetinde olduğunu unutmamalıdır. Millet adına, millet için karar verdiğini her daim aklında bulundurmalıdır.” dedi.

Program Yargıtay İsmail Rüştü Cirit Konferans Salonu’nda düzenlenirken Mesleki Uygulama Yarışmaları Ödül Töreni’ne, Banak Tunç’un yanı sıra Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, yargı mensupları ve hâkim, savcı adayları katıldı.

Törende konuşan Tunç, adaletin, mülkün temeli ve toplumsal barışın sigortası olduğunu vurguladı.

“İYİ İŞLEYEN BİR ADALET SİSSTEMİ İNSAN UNSURUYLA GERÇEKLEŞİR”

Adaletin olduğu yerde insanın, ailenin, toplumun ve topyekun milletin güçlü olacağını kaydeden Tunç, “Adaletin tam anlamıyla tesisi için en gerekli şart, hukuk devleti olmaktır. Hukuk devleti, kararlarında iş ve işlemleri tamamıyla yargı denetimine tabi olan bir devlettir. Hukuk devletinin de olmazsa olmaz şartı, bağımsız ve tarafsız yargıdır. Bağımsız ve tarafsız yargı için de gerekli olan en önemli unsur insan unsurudur. İyi işleyen bir adalet sistemi için gerekli olan en önemli unsur insan unsurudur.” diye konuştu.

Mevzuatın, çağın gerekliliklerine uygun hale getirilmesi adına yapılan reformlardan bahseden Tunç, “Sadece mevzuatın iyi olması yetmez. İyi bir mevzuat, kötü bir uygulayıcının elinde kötü bir mevzuat haline gelebilir.” değerlendirmesinde bulundu.

Reform iradesini sürekli diri tuttuklarını belirten Tunç, “Bundan sonra da milletimizin ihtiyacı olan reformlarımızı gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Yargı Reformu Strateji Belgeleri ve İnsan Hakları Eylem Planları noktasındaki hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. İnşallah Türkiye Yüzyılı’nın belgeleri olarak hazırlıkları tamamlandığında Sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyuyla paylaşacak ve orada belirlenen hedefleri de teker teker gerçekleştirmenin gayreti içerisinde olacağız.” ifadesini kullandı.

Önümüzdeki dönemde, yargıdaki insan unsurunu daha da geliştirme ve güçlendirme anlamında önemli projelerin hayata geçirileceğini vurgulayan Tunç, bunlardan birinin de hukuk eğitimi olduğunu anlattı. Daha önce hukuk fakültelerine girişte başarı sırasının 190 binden 125 bine yükseltildiğini anımsatan Tunç, mevcut hukuk fakültelerinin kalitesinin arttırılması adına da çalışmalara YÖK’le birlikte devam edildiğini söyledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.