23/24 ÜSKÜDAR KÜLTÜR SEZONUNU MAZHAR ALANSON KONSERİYLE RESMEN BAŞLADI « Cadde News – Gündem – Dünya – Ekonomi – Spor – Teknoloji – Magazin

1 Mayıs 2024 - 23:12

23/24 ÜSKÜDAR KÜLTÜR SEZONUNU MAZHAR ALANSON KONSERİYLE RESMEN BAŞLADI

Son Güncelleme :

26 Eylül 2023 - 11:17

23/24 ÜSKÜDAR KÜLTÜR SEZONUNU MAZHAR ALANSON KONSERİYLE RESMEN BAŞLADI

Üsküdar Belediyesi tarafından 2023-2024 Kültür-Sanat sezonu Üsküdar Meydanı’nda düzenlenen Mazhar Alanson konserine vatandaşların yoğun katılımla başladı.

Üsküdar Meydanı’nı dolduran 50 binden fazla kişiye unutulmaz bir konser veren Mazhar Alanson yakın zamanda hayatını kaybeden Özkan Uğur nedeniyle iki saatlik konser boyunca zaman zaman sahnede duygusal anlar yaşadı. Seyircilerden gelen ‘Sude’ isteğine ‘Özkan’sız olmaz, çok zor. Ağlarım’’ sözleriyle yanıt veren Mazhar Alanson, seyircileri kırmayarak kapanışı sözlerini Özkan Uğur’la birlikte yazdıkları, bestesi yine Özkan Uğur’a ait ‘Sude’ şarkısıyla yaptı.

ÖZKAN UĞUR’U SAHNEDEN ANDI

Üsküdar ve İstanbul’un dört bir yanından gelip Üsküdar Meydanı’nı dolduran on binlerce kişiye unutulmaz bir konser veren Mazhar Alanson sahnede kaldığı iki saat boyunca Temmuz ayında hayatını kaybeden Özkan Uğur nedeniyle duygu dolu anlar yaşadı. ‘’Bu gecikmiş bir konser. Biliyorsunuz o gün çok sevgili kardeşimiz Özkan’ı kaybettik. Maalesef o gün vefat etti. Hala boşluğu, acısı içimizde. Onun için ayrı özel bir anma konseri yapacağız. Zaten her zaman gönlümüzde olacak. Şimdi Özkan için döktür bakalım’’ diyen Mazhar Alanson konsere ‘’Yandım Yandım’’ şarkısıyla başladı.

Tam dört kuşağın aynı anda sevdiği Mazhar Alanson gibi muhteşem bir sanatçıyla Üsküdar’ın kültür-sanat sezonunu açmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ‘’Tabii içimiz buruk. Özkan Uğur’u yakın zamanda kaybettik. Bütün kaybettiğimiz sanatçılarımızı rahmetle anıyoruz. Üsküdar sıradan bir yer değil, kültür-sanatın, eğitimin, nezaketin, zarafetin, hoşgörünün, tahammülün kesiştiği yer. Cumhuriyetimizin 100. yılında bize de bu yakışır. Çok güzel bir kültür-sanat sezonu bizi bekliyor.’’ dedi.

Ekim sonuna kadar devam edecek Kültür-Sanat sezonu kapsamında Belediye’de sergiler, tiyatro oyunları, söyleşiler, atölyeler düzenlenecek. Üsküdar Meydanı’nda kurulan stantlarda belediyenin kültür-sanat faaliyetleri tanıtılarak, katılımcılara çeşitli hediyeler dağıtılacak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.