SANCAKTEPE PAŞAKÖY’DE ULAŞIM İSYANI  « Cadde News – Gündem – Dünya – Ekonomi – Spor – Teknoloji – Magazin

28 Nisan 2024 - 14:23

SANCAKTEPE PAŞAKÖY’DE ULAŞIM İSYANI 

Sancaktepe’nin kanayan yaralarından biri hiç kuşkusuz ki ulaşım sıkıntısı… Bu anlamda sorunu en fazla hissedenlerin başında Paşaköy halkı geliyor. Seslerini duyurmak için basın açıklaması yapan vatandaşlar, “İBB’nin bu sorunu ivedilikle çözmesi gerekiyor” çağrısında bulundu.

SANCAKTEPE PAŞAKÖY’DE ULAŞIM İSYANI 
Son Güncelleme :

13 Kasım 2023 - 6:00

İSTANBUL/SANCAKTEPE/PAŞAKÖY

Sancaktepe Paşaköy’de ulaşım isyanı. Sancaktepe Paşaköy Mahallesi sakinleri ulaşımda yaşadıkları sıkıntıları gündeme getirmek için basın açıklaması yaptı. İBB yetkililerine tepki gösteren Paşaköy halkı Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü’ye sorunu gidermek için koyduğu Rink araçları için teşekkür etti.

Sancaktepe‘nin kanayan yaralarından biri hiç kuşkusuz ki ulaşım sıkıntısı… Bu anlamda sorunu en fazla hissedenlerin başında Paşaköy halkı geliyor. Seslerini duyurmak için basın açıklaması yapan vatandaşlar, “İBB‘nin bu sorunu ivedilikle çözmesi gerekiyor” çağrısında bulundu.

Sancaktepe Paşaköy Mahallesi adına Şehnaz Akar’ın yaptığı basın açıklamasında “Biz Paşaköylüler olarak İstanbul’da yaşayan ama İstanbullu olarak kabul edilmeyen sanki dışlanmışçasına kendi içine terk edilmiş bir konumdayız. Sağlık, eğitim, ulaşım ve istihdam kötü bir durumdayız. Bizim başlıca problemimiz ulaşım… Köyde bulunan Minibüs hatlarımızın iptal edilip yerine KM61 otobüslerinin gelmesiyle beraber büyük mağduriyet yaşamaktayız. KM61 hatlarının 2 saatte gelmesi ve sık sık sefer iptallerinin olması bu aralığı zaman zaman 4 saate çıkarıyor” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında CHP Sancaktepe Belediye Başkan Aday Adayı Alper Yeğin’e de göndermede bulunan vatandaşlar, “Ulaşım sorunumuzla ilgili ilçemizin tanınmış iş adamlarından ve siyasetçilerinden İBB‘de görevli Alper Yeğin beyle yaptığımız görüşmeler neticesinde herhangi bir çözüm elde edemedik. Sancaktepe’de boy boy metro reklamı yapan Alper Yeğin, Sancaktepe’yi neden dışlıyor? İETT otobüsleriyle ilgili ivedi bir çözüm bekliyoruz. Paşaköy kaderine terk edilemez” dedi.

1000’den fazla Paşaköy’lü sorunun giderilmesi için imza ve dilekçe verdiklerini dile getiren vatandaşlar, “ Bu sorunun bizler için çok önemli olduğunu belirttik. Zira herkesin özel aracı olmadığından ve bölgeminiz kalkınmamış bölge olduğundan dolayı ulaşım sorunu kangren haline gelmiştir. Ulaşım sorununun ivedilikle çözülmesi icap etmektedir” dedi.

 

Sorunu Belediye Başkanı Şeyma Döğücü’yü de aktardıklarını ve Başkan Döğücü’nün de sorunun çözümü için ring araçlarını devreye soktuğunu belirten vatandaşlar “Ancak bu araçlar da maalesef yeterli olmadı. Bu anlamda elini taşın altına koymaktan geri durmayan Şeyma Başkana ve ekibine teşekkür ederiz” diyerek basın açıklaması slogan atarak sona erdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.