19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ SANCAKTEPE’DE COŞKULU TÖRENLERLE KUTLANDI « Cadde News – Gündem – Dünya – Ekonomi – Spor – Teknoloji – Magazin

3 Mayıs 2024 - 13:10

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ SANCAKTEPE’DE COŞKULU TÖRENLERLE KUTLANDI

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ SANCAKTEPE’DE COŞKULU TÖRENLERLE KUTLANDI
Son Güncelleme :

20 Eylül 2023 - 17:37

Türk Silahlı Kuvvetleri ve diğer güvenlik kuvvetlerinde görev yapmış gazileri anmak ve onlara saygı göstermek amacıyla düzenlen 19 Eylül Gaziler Günü Sancaktepe’de bir dizi etkinliklerle kutlandı.

Bu yıl 102. yıl dönümü kutlanan ve ayrıca 19 Eylül 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşallik” rütbesi ile “Gazilik” unvanının verildiği gün olarak biliniyor

Yoğun katılım sağlandı

19 Eylül Pazartesi günü Atatürk Anıtı  önünde düzenlenen çelenk sunma törenine; Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Garnizon Komutanı Albay Murat Aydınlık, Sancaktepe Belediye Başkan V. Nazım Çiftçi, Başkan Yardımcıları, Siyasi Parti Temcilcileri, Muhtarlar, STK temsilcileri ve Kahraman Gazilerimiz katıldı.

Atatürk Anıtının önünde düzenlenen törenin ardından Recep Tayyip Erdogan Kongre Merkezinde bir kahvaltı programı düzenlendi.

Kaymakam Ahmet Karaya, Kahvaltı Programında Gazilerimiz ile bir araya geldi.

19 Eylül Gaziler Günü’nün 102. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen kahvaltı programında bir konuşma yapan Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Gazi ve Mareşal unvanı verilişinin yıl dönümünü ve gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü birlikte kutlamanın gururunu yaşıyoruz “ dedi.

Yaşadığı toprağı vatan kılmak için dünyada bizim kadar bedel ödeyen başka hiçbir millet olduğunu vurgulayan ve kahraman gazilerimize hitap eden Kaymakam Ahmet Karakaya,” En yüce mertebe olan şehitlik makamı ile birlikte anılan ve milletimizin gönlünde ulvi bir yeri olan “Gazilik” mertebesi; bayraklaşan vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü uğruna, canları pahasına mücadele eden kahraman vatan evlatlarının hak ettiği müstesna bir derecedir” ifadelerini kullandı.

Program sonunda masaları tek tek gezen Kaymakam Ahmet Karakaya, Kahraman Gazilerimizle yakından ilgilenerek; misafirleriyle bir süre sohbet etti.

Gaziler Günü Özel Konseri Düzenlendi

19 Eylül Gaziler günü kutlama etkinlikleri kapsamında Şehit yakınları Gaziler ve korunmaya muhtaç çocuklar fedarasyonu ve Sancaktepe Belediyesi işbirliğiyle Mustafa Yıldızdoğan konseri düzenlendi. Katılımcılar doyasıya coşkuya ortak oldular.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.