DÖĞÜCÜ’DEN HİLAL MAHALLESİNE MÜJDE « Cadde News – Gündem – Dünya – Ekonomi – Spor – Teknoloji – Magazin

3 Mayıs 2024 - 06:01

DÖĞÜCÜ’DEN HİLAL MAHALLESİNE MÜJDE

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, Sancaktepe ilçesinin kurulduğu günden bugüne kadar 5100’ün üzerinde tapu problemini çözdü. Hilal mahallesinde 53 hak sahibinin yaşadığı mülk sorununun çözümü için sona gelindi. Mahallede devam eden üçüncü şahıslarla ilgili bakanlığın yaptığı çalışmaları yakından takip eden Döğücü, 53 hak sahibinin Pazartesi günün itibari ile müracaatların başlayacağının müjdesini verdi.

DÖĞÜCÜ’DEN HİLAL MAHALLESİNE MÜJDE
Son Güncelleme :

15 Eylül 2023 - 8:41

SANCAKTEPE / İSTANBUL

SANCAKTEPE Hilal Mahallesinde yıllardır kangren haline gelen mülkiyet sorunu çözüme kavuşuyor. Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, ‘Mahalle Buluşmaları’ kapsamında Hilal Mahallesinde yıllardır devam eden mülkiyet sorunu çözüme kavuşturuyor. 53 hak sahibine yaşadığı mülkler için tapu sorununun çözdüğünün müjdesini verdi.

 

Göreve geldiği günden buyana Sancaktepede yaşanan tapu sorunların çözümü için çalışmalarına devam eden Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, Sancaktepe ilçesinin kurulduğu günden bugüne kadar 5100’ün üzerinde tapu problemini çözdü. Hilal mahallesinde 53 hak sahibinin yaşadığı mülk sorununun çözümü için sona gelindi. Mahallede devam eden üçüncü şahıslarla ilgili bakanlığın yaptığı çalışmaları yakından takip eden Döğücü, 53 hak sahibinin Pazartesi günün itibari ile müracaatların başlayacağının müjdesini verdi.

 

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, Hilal Mahallesinde ‘Mahalle Buluşmaları’ programını gerçekleştirdi. Programa AK Parti İlçe Başkanı Turgay Akpınar, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcıları Nazım Çiftçi, Nurettin Buyruk, Dr. Eyüp Salih Elmas, Gökhan Erdoğan, AK Parti Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi Ahmet Karaca, Hilal Mahallesi Muhtarı Nesim Bölgi, birim müdürleri, mülk sahipleri ve Hilal Mahallesi sakinleri katıldı.

DÖĞÜCÜ: VATANDAŞIMIZI MAĞDUR ETMEMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Hilal mahallesinin yeni şehircilik anlayışı ile ileriye yönelik güzel bir mahalle olacağını dile getiren Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, “mülkiyet probleminden dolayı sıkıntılar çektik. Biz istiyoruz ki hemen yapalım. Mahallemizin eksiklikleri ve mağduriyeti olmasın diye çok çalışıyoruz. İmar planlarını yapıldığı zaman, yollar, eğitim, spor, yeşil alanlar her şeyi ile planlanacağı için gayet güzel olacağına inandığımız bir mahallemiz. Niçin bugüne kadar yapmadınız diye soruyorsunuz. Ben 4,5 yıldır belediye başkanıyım. Bunun öncesi var. Maalesef mülkiyet açısından devletin arazilerinin üzerinde yerleşimler yapılmış. Sıkıntılı yerleşimler yapılmış bunların çözümlenmesi uzun bir süreç. Sayın Cumhurbaşkanımız hükümeti devraldıktan sonra İstanbul’daki mülkiyet problemleri bildiği için kamuya ait Maliye arazisinde ki yerleşimleri hakiki ve legal hale getire bilmek için elinden gelen bütün yasal düzenlemeleri yaptı. Sancaktepe kurulduğundan beri ilçemizde 5100’ün üzerimde ailenin mülkiyet sorununu çözdük. Parça parça mülkiyet sorununu çözdük. Çünkü üstünde yerleşim var ve yeniden planlama yapılması gerekiyor. Bu çok zor bir iş. Bizler hiç bir vatandaşımızı mağdur etmemek için çalışıyoruz”

DÖĞÜCÜ: 1500 TL DEN TAPULARINIZI ALACAKSINIZ

Uzun yıllardır hak sahiplerinin yaşadığı mülkiyet sorununun çözümü için bugün hep beraber ahitleştiklerini dile getiren Başkan Şeyma Döğücü, “ifraz’sız olarak ada bazında hisseli tapularınızı vereceğiz. Hisseli olmasından dolayı sizlerin de ifraz’lı yeniden bekleme payı olması ve artıların yansımaması için yaptığımız bir çalışma. Artışların yansımaması için şimdiden ifraz’sız tüm hisseli olarak sizlere vereceğiz. İfrazları yapıldıktan sonra sizlerin tapularınız ve yerlerinizin sınırları belli hale gelecek. En son belirlediğimiz fiyat olarak en düşük m2 sini 1500 TL den olmak üzere sizler tapularınızı alacaksınız. Bildiğiniz gibi sene değiştikçe rakamlar artar biliyor. Toplam 53 kişisiniz. Birbirinizi ikna ederek, Aralık sonuna kadar sözleşmelerinizi yapın ilk yüzde on peşin 60 ay vade ile tapularınızı alın. Bu durumu 2024 yılına aktarmadan bu şekilde bitirelim” ifadelerini kullandı.

Hilal mahallesi için yapılan çalışmalar için Belediye Başkanı Şeyma Döğücü ve ekibine teşekkür eden AK Parti İlçe Başkanı Turgay Akpınar, “bildiğiniz gibi mahallemizde mülkiyet sorunu uzun yıllardır devam ediyor. Artık bu sorunun sonuna gelmiş durumdayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın mülkiyet konusunda yapmış olduğu mücadele ve ilçe belediyenizin üstün gayretleri ile sorunun tamamen çözüleceğini inanıyorum. Bu güne kadar yapılan tüm çalışmalardan dolayı herkese teşekkür ediyorum. Tapularınız şimdiden hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.


YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.