Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da, enerji devi Aramco'ya ait bir binanın hedef alındığı saldırı girişiminde, binaya şarapnel parçalarının isabet ettiği ve sınırlı hasar meydana geldiği bildirildi. Ülkenin resmi haber ajansının Enerji Bakanlığı'ndan yetkili bir kaynağa dayandırdığı habere göre, olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.
Bu olay, Suudi Arabistan liderliğindeki Arap Koalisyonu'nun, Yemen'deki İran destekli Husiler tarafından başkent Riyad'a fırlatılan iki balistik füzenin başarıyla engellenerek imha edildiğini açıklamasının hemen ardından yaşandı. Koalisyon Sözcüsü Tuğgeneral Turki el-Maliki, ilerleyen saatlerde Riyad ve Suudi Arabistan'ın güney bölgelerine yönelik fırlatılan iki seyir füzesinin daha hava savunma sistemleri tarafından bertaraf edildiğini duyurdu.
Yemen'de faaliyet gösteren İran destekli Husiler, daha önce de Suudi Arabistan'daki kritik altyapıları, havalimanlarını, petrol tesislerini ve askeri noktaları hedef alan füze ve insansız hava aracı (İHA) saldırıları düzenlediklerini duyurmuştu. Son saldırı girişimi de bölgedeki gerilimin ve Yemen'deki çatışmanın yansımaları olarak değerlendiriliyor.
Kaynak: TRT Haber (CaddeNews AI Derlemesi)


Yorumlar (0)
İlk yorumu siz yapın.