İtalyan adli makamlarının hakkında Avrupa genelinde tutuklama emri çıkardığı ve kamuoyunda "firar sihirbazı" olarak bilinen 48 yaşındaki Arnavut vatandaşı Toma Taulant, İspanya Ulusal Polisi'nin Katalonya bölgesinde gerçekleştirdiği operasyonla Tarragona kentinde gözaltına alındı. Gasp, hırsızlık ve uyuşturucu ticareti gibi suçlardan 2048 yılına kadar kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüphelinin, sekiz ay önce Milano'daki yüksek güvenlikli cezaevinden kaçtığı belirtildi.
Sıradışı kaçış yöntemleriyle tanınan Taulant'ın kabarık firar geçmişi güvenlik güçlerinin raporlarına da yansıdı. İspanyol polisinin paylaştığı bilgilere göre şüpheli; 2009'da Terni, 2013'te Parma ve aynı yıl Belçika'daki bir cezaevinden "insan piramidi" yöntemiyle kaçmayı başardı. Zanlının son firarında ise cezaevinin parmaklıklarını keserek birleştirdiği çarşaflarla pencereden aşağı indiği tespit edildi.
Son derece tehlikeli olarak sınıflandırılan firarinin yakalanma anında güvenlik güçlerine sert direnç gösterdiği açıklandı. Operasyon sırasında zanlının yanında bulunan suç ortakları polise müdahale etmeye çalışırken çıkan arbedede iki polis memuru yaralandı. Olay yerinde zanlının yakınlarınca atılan bir tabanca ile sahte banknotlar ele geçirilirken, polise saldırdıktan sonra kaçan diğer şüphelinin yakalanması için geniş çaplı arama çalışması başlatıldı.
Üzerinde sahte kimlik belgeleri bulunan ve geçmişte Girona kentinde silah ile patlayıcı madde bulundurmaktan suç kaydı olduğu anlaşılan Taulant, çıkarıldığı mahkemece kefaletsiz tutuklandı. Şüpheli, İtalya'ya iade işlemleri tamamlanana kadar Tarragona'daki bir cezaevine gönderildi.
Kaynak: TRT Haber (CaddeNews AI Derlemesi)


Yorumlar (0)
İlk yorumu siz yapın.