$ USD:49,0139
€ EUR:56,1125
£ GBP:65,2519
Gram Altın:6.740,80
CaddeNews Logo
Haberler/Dünya+/Silahlı Çatışmada Meslektaşlarını Yalnız Bırakan Alman Polisler Meslekten İhraç Edildi

Silahlı Çatışmada Meslektaşlarını Yalnız Bırakan Alman Polisler Meslekten İhraç Edildi

CN
Caddenews tarafından yayınlandı
25 Eylül 2026, 13:00 yayınlandı 25 Eylül 2026, 18:08 güncellendi
Silahlı Çatışmada Meslektaşlarını Yalnız Bırakan Alman Polisler Meslekten İhraç Edildi

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde, görev başında yaşanan bir silahlı çatışma sırasında meslektaşlarına yardım etmek yerine olay yerinden kaçan iki kadın polis memuru hakkında nihai disiplin kararı verildi. Münster İdare Mahkemesi, 32 ve 37 yaşlarındaki polislerin meslekten çıkarılmasına ve eyalet memurluğu statülerini kaybetmelerine hükmetti. Kamuoyunda geniş yankı uyandıran karara karşı tarafların Yüksek İdare Mahkemesine temyiz başvurusunda bulunma hakkı bulunuyor.

Skandal olay, Mayıs 2020'de Gevelsberg kentinde yürütülen rutin bir trafik kontrolü sırasında meydana geldi. Şüpheli bir sürücünün aniden tabancasını çekerek ateş açması sonucu çatışma çıktı. Toplam 21 el silahın sıkıldığı olayda, hedef alınan bir polis memuru giydiği çelik yelek sayesinde hayatta kalmayı başardı. Ancak o sırada tesadüfen bölgeden geçen ve olaya dahil olan iki kadın polis memuru, ateş altındaki meslektaşlarına destek vermek yerine yoldan geçen bir aracı durdurarak olay yerinden uzaklaştı.

Soruşturma dosyasına yansıyan detaylarda, kaçan polislerin çatışma anında uyarı ateşi dahi açmadıkları ve kontrol merkezini durumdan çok sonra haberdar ettikleri belirlendi. Söz konusu memurlar, 2022 yılında Hagen Eyalet Mahkemesi tarafından yargılanarak 4'er ay hapis cezasına çarptırılmış, bu cezalar şartlı olarak ertelenmişti. İdari mahkemenin aldığı son ihraç kararıyla birlikte, emniyet teşkilatı içinde büyük tepki toplayan memurların görevle olan tüm bağları koparılmış oldu.

Kaynak: TRT Haber (CaddeNews AI Derlemesi)

Bu haberi paylaş

Yorumlar (0)

İlk yorumu siz yapın.

Bir Yorum Bırakın

Bot Doğrulaması: 0 + 0 = ?