CaddeNews Logo
Haberler/Dünya+/Alpler'de Turist Otobüsü Faciası: Hollandalı Kafilenin Gezisi Yasla Sonuçlandı

Alpler'de Turist Otobüsü Faciası: Hollandalı Kafilenin Gezisi Yasla Sonuçlandı

CN
Caddenews tarafından yayınlandı
11 Eylül 2026, 09:30 yayınlandı 11 Eylül 2026, 09:45 güncellendi
Alpler'de Turist Otobüsü Faciası: Hollandalı Kafilenin Gezisi Yasla Sonuçlandı

İsviçre'nin Graubünden kantonunda, Susch ile Zernez bölgeleri arasında seyir halinde olan bir turist otobüsünün perşembe günü öğleden sonra kaza yapması sonucu büyük bir facia yaşandı. Dar bir dağ yolunda kontrolden çıkarak yan yatan otobüste çok sayıda can kaybı ve yaralı olduğu bildirildi. Olayın hemen ardından bölgeye çok sayıda ambulans, acil müdahale aracı ve arama kurtarma çalışmalarına destek vermek amacıyla birden fazla helikopter sevk edildi.

Kazaya karışan otobüsün Hollanda merkezli seyahat acentesi OAD tarafından düzenlenen bir tura ait olduğu ve araçta yaklaşık 48 Hollandalı turistin bulunduğu açıklandı. Hollanda Seyahat Şirketleri Birliği yetkilileri, pazartesi günü Hollanda'dan yola çıkan turist kafilesinin Avusturya üzerinden İsviçre'ye günübirlik bir gezi gerçekleştirdiğini belirtti. Kazanın kesin bilançosuna ilişkin resmi makamlardan henüz net bir sayı verilmezken, yerel basına yansıyan görüntülerde dar yol kenarında yan yatmış otobüsün çevresinde yoğun bir kurtarma mesaisinin sürdüğü görüldü.

İsviçre Devlet Başkanı Guy Parmelin, yaşanan feci kazanın ardından sosyal medya hesabı üzerinden taziye mesajı yayımladı. Olaydan derin üzüntü duyduğunu belirten Parmelin, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilerken, kazanın meydana geliş nedeninin tüm detaylarıyla aydınlatılması için kapsamlı bir soruşturma başlatıldığını duyurdu. Bölgedeki zorlu coğrafi koşullar altında yürütülen kurtarma ve inceleme çalışmaları devam ediyor.

Kaynak: TRT Haber (CaddeNews AI Derlemesi)

Bu haberi paylaş

Yorumlar (0)

İlk yorumu siz yapın.

Bir Yorum Bırakın

Bot Doğrulaması: 0 + 0 = ?